14 februari 2016|Jennie Sträng, Mode & skönhet

Ändrade planer för Tom Ford och Burberry

Fashion weeks all around the world är i full gång! Jag dreglar som en hund framför ett hot dog stånd. Just nu är det New Yorks tur och den avslutas om fem dagar. Därefter tar London vid som följs upp av Milano och avslutas med Paris.

Någon som vi inte kommer att få se på vårens catwalk är, hör och häpna, Tom Ford. Anledningen? Ganska logisk och självklar om jag får tycka till själv. De vill helt enkelt inte visa kläderna så långt i förväg innan kunderna faktiskt har möjlighet att få tag i dem. Låter inte det bättre? Att visa höst och vintermodet på höstens visning och våren och sommarmodet på vintern, för att sedan kunder ska kunna köpa kläderna direkt efter visningen. Kortare väntetider för att komma åt det senaste modet. Smart drag! Burberry var det modehus som gick ut först med denna nyhet men börjar med sitt nya koncept i höst. De kommer även förena dam- och herrmodet under samma visning, vilket betyder två modevisningar per år istället för fyra. Många andra modehus funderar tydligen på att henka. Yes, yes och yes till det!

tomford

Photo: Patrick Hertzog

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *