31 augusti 2017|Okategoriserade

Rawbollar med smak av pepparkaka.


Numera när sötsuget kryper på och jag är sååå nära på att springa till centrum för att köpa lösgodis, DÅ bakas dessa – och de slår godiset med hästlängder! 

Pepparkakskryddan finns att köpa färdigblandad i butik men jag föredrar att göra den själv (så mycket godare, och jag får den 100% ekologisk) 

Pepparkakskrydda

2 msk äkta ceylon kanel

2 msk torkad mald ingefära EKO

1 msk nejlika EKO (Urtekram har!)

1 msk kardemumma EKO

Pepparkaksbollar 

ca 10-12 st
2 dl mandel

8 st färska urkärnade dadlar EKO

2 tsk pepparkakskrydda

en nypa vaniljpulver EKO

ca 1 msk kokosolja EKO (gärna kallpressad)

riven kokos eller hackade mandel att rulla i
Gör såhär: Mixa mandeln till ett mjöl i en matberedare. Har du cashewnötter går det lika bra att använda, eller varför inte mixa en dl av varje. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en kladdig smet. Använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda. Forma till små bollar och rulla i kokos, hackad mandel eller annan nötkross.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *