17 augusti 2017|Okategoriserade

Hemodlat på burk.

När vi var över hos svärföräldrarna igår fick vi med oss en hel del Västeråsgurka hem. Underbart gott tycker jag… Både på macka, precis som det är (!) eller som tillbehör till mat. Tina delade med sig av ett superenkelt recept från Santa Maria. Enjoy!

Ett tips: har ni inte egenodlad gurka hemma finns det just nu mycket att köpa ute hos torghandlarna. Pass på!  
Ingredienser

1 kg västeråsgurka

3 msk Santa Maria Senapsfrö gult, småpåse

2 msk Santa Maria Vitpeppar hel

5 dillkronor

6 cm pepparrot, skalad och skivad

5 dl vatten

2 dl ättika (12 %)

2 msk salt

500 g socker

Gör såhär:

Lägg gurkorna i kallt vatten och borsta gurkorna rena.

Skär gurkorna i skivor och lägg i en burk, varvat med dillkronor, pepparrot, senapsfrön och vitpeppar.

Koka ihop ättika, socker, salt och vatten till inläggningslagen i cirka 10 minuter.

Slå därefter den kokande lagen över gurkorna.

Låt svalna och sätt sedan på lock.

Förvara burken i kylskåp, efter en vecka är gurkan klar att ätas.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *