14 september 2019| Okategoriserade

Vi ska bli föräldrar i januari !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b5 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b5 preset

Hur börjar man ens ett inlägg med den här rubriken? Vi. Ska. Bli. Föräldrar. Nej men det är FÖR stort för att ta in?! En liten mini-människa som är halva mig och halva människan jag älskar mest i hela universum. Vem är du? Hur ser du ut? Vilka intressen kommer du att ha? Vilken dag kommer du behaga komma? Det är för mäktigt för att kunna ta in. Vill veta allt NU. Samtidigt inte. Ovissheten är så spännande och på något sätt mysig.

Det enda vi vet säkert är att våra liv kommer förändras för alltid. Vi blir en liten familj. Tänk att jag får uppleva mitt livs dröm. Att bli mamma! Och att få bli förälder tillsammans med L<3 Är så tacksam och lycklig. Tack livet!

EstellesPerspektiv

10 september 2019| Okategoriserade

Bastard Burgers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Bilderna skulle kunna tala för att det är lördag. Men icke. Det är tisdag och vi har lyxat till det med hämtmat till middag! Bastard Burgers har öppnat där vi bor och de har en G R Y M vegan-meny. Klicka HÄR för att komma till den.

Jag har smaskat i mig en ”New York” med pommes och tryffelmayo. Allt veganskt. Fytusan va gött!

Hoppas ni haft en fin start på veckan och att ni också käkat något till middag som får smaklökarna att jubla :)

EstellesPerspektiv

8 september 2019| Okategoriserade

Brunch på Steninge Bruk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with m3 preset

Vilken bra vecka jag haft! Grym start på nya jobbet plus att min förkylning försvunnit under veckans gång. Så jäkla gött att kunna andas igen!

Söndagen spenderade vi på bästa möjliga sätt. Mötte upp våra vänner Elin och John och deras två (!!) relativt nykläckta bebisar. Så sjukt att få se två mini-versioner av sina vänner<3 Ska bli så häftigt att få följa dem i livet!

Vi käkade brunch på Steninge Bruk, SUPERTIPS! Riktigt god grillbuffé (bra med vegetariska och veganska alternativ!). Extra stort plus för mysig miljö. Hade varit coolt att ha vår bröllopsfest där!

EstellesPerspektiv

1 september 2019| Okategoriserade

Första september

Processed with VSCO with g3 preset

Vad passar väl inte bättre än en bild från september förra året när vi idag precis klivit in i höstens första månad? Lustigt nog har jag faktiskt exakt samma färg på naglarna, -som på bilden, fast över hela nageln istället för hjärtformade tippar. Det är något med höst och vinrött?

Imorgon börjar jag min nya tjänst. Är förväntansfull som ett litet barn inför julafton. Med andra ord ASPEPP! Minus dock att jag är sjuk. Vill ju liksom komma dit med massa energi och ork! Men, får göra det bästa av situationen. Jag har iaf varit hemma och kurerat hela helgen. Känner mig något bättre, febern är borta.

Hoppas ni alla haft en fantastisk helg och att ni får en fin start på veckan!

EstellesPerspektiv

31 augusti 2019| Okategoriserade

MOT NYA ÄVENTYR !!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset

Jag ligger hemma och tycker faktiskt synd om mig själv. Alltså på riktigt. Har gått och blivit pang- och dunderförkyld! Det finns ingen hejd på snoret som forsar ur min näsa. Feber har jag också till och från. Fryser och toksvettas om vartannat.

Nä men riktigt så tråkigt skulle inte det här inlägget bli. Jag ska ju faktiskt berätta något kul. Men tänkte att ni kunde få en status-update bara!

Nu till det roliga. Jag skrev ju tidigare att det händer mycket kul den här hösten och vintern.. Och en av de sakerna är *trumvirvel* att JAG HAR FÅTT NYTT JOBB. Eller alltså, en ny tjänst. Samma arbetsgivare har jag kvar och hade tänkt ha till pension. Men, en ny tjänst! Ny placering. Ny resväg till jobbet. Nya kollegor. Nya miljöer. Och framförallt. Håll i er nu.. 15 (alltså FEMTON) minuter till jobbet. NÄE MEN NYP MIG! Drömmer jag?! Jag bara undrar! Nej. Jag gör faktiskt inte det. No more pendling hela j*vla vägen in till stan. Nu kommer det ta 15 min med bil och på pricken 23 min dörr till dörr om jag åker kollektivt.

Tänk att jag ändå pendlat till stan i 8 år. ISH. Innan dess bodde jag i stan och kunde promenera till jobbet. Det var ju DRÖM. Men när jag och L träffades flyttade vi utanför stan till större.

Men nu kommer jag alltså slippa den långa pendlingen. Tiden jag annars lagt på att bara ta mig till och från jobbet kommer jag nu kunna lägga på att tex träna, handla och laga mat istället.

I torsdags hade vi lite avskedsfika för mig (låter så sorgligt med avakedsfika..) och mina snälla kollegor överraskade mig med presentkort, blommor och kanske jordens sötaste kort! Ser ni att det är Oscar på framsidan? Likheterna är slående. Tack tack tack!

Nu; MOT NYA ÄVENTYR!

EstellesPerspektiv

20 augusti 2019| Okategoriserade

Vegansk pannbiff med klyftpotatis och brunsås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset

Har ska ni ett riktigt gött middagstips, -veganskt såklart. Enkelt som attan att göra! Innan du drar igång med biffarna så gör du iordning klyftpotatisen och låter dem stå i ugnen på typ 175-200 grader.

BIFFARNA

  • Anammas formbara färs
  • En halv gul lök, finhackad
  • En skvätt japansk soja
  • Flingsalt + peppar
  • Jag brukar köra i lite sambal oelek ocskå för att det är gött.. Hoppa det om du inte gillar hetta!

Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar. OBS! Anammas formbara färs går ej att tina i micron. Så ta fram färsen någon timme innan. Jag steker sedan biffarna i rikligt med mjölkfritt margarin. När biffarna fått fin färg är det dags för:

BRUNSÅSEN

  • Häll i rikligt med Oatlys matlagningsgrädde i stekpannan där biffarna ligger
  • Tillsätt en grönsaksbuljongtärning..
  • och en skvätt japansk soja
  • Eventuellt lite peppar.. Smaka av!

Medan såsen puttrar tillsammans med biffarna så att de tar smak av varandra så tar du fram en stor gul lök och skär den i ringar. Ta fram en ny stekpanna och lägg i en rejäl klick med mjölkfritt margarin, stek sedan löken tills den fått färg och nästan blivit karamelliserad. Servera biffarna och löken med klyftpotatis eller potatismos, sallad och lingonsylt. MUMS!

EstellesPerspektiv

19 augusti 2019| Okategoriserade

Vi ska gifta oss!

Processed with VSCO with f2 preset

Jag tror att de allra flesta som följer min blogg, även följer mig på instagram. Så det här med att mitt livs kärlek friade på vår 7års-dag är kanske ingen nyhet för er? Det har ni ju redan fått se på instagram. Däremot har jag ju inte berättat hur det gick till, och det tänkte jag göra nu!

Vi har som tradition att på vår årsdag checka in på hotell eller SPA, det gjorde vi även i år. Vi hade bokat in oss på Haymarket. Jag åkte direkt från jobbet till Haymarket och i hotellobbyn mötte L upp mig med en stooor och hög bukett röda rosor. Vi åkte upp till vårt hotellrum och på sängen låg en smyckesask.. L trodde att han lyckats lura mig och få mig att tro att det var hotellet som lämnat en present.. Jag förstod dock att det var L som på något sätt fått upp smyckesasken på rummet. Hehe! Jag förstod att det var något till mig, men jag trodde ALDRIG att det skulle ligga förlovningsringar där i.. Dels var asken större än en traditionell ask för ringar och sen trodde jag faktiskt inte att han skulle fria förrän någon gång i framtiden.

Jag kommer inte berätta om allt i detalj, för jag vill hålla detta minne privat för oss och våra familjer och nära vänner. Men det hela slutade som ni kanske förstår i att L friade och vi båda grät så mycket att vi fick huvudvärk.. Det blev en väldigt speciell kväll som jag alltid alltid kommer minnas!

Förstår fortfarande inte att jag ska få gifta mig med min favoritperson i hela universum? Det är overkligt!

Ni är många som frågat om NÄR bröllopet kommer bli av, vart vi kommer gifta oss, om vi kommer ha ett stort eller litet bröllop.. Vad planen är kommer ni få läsa om i ytterligare ett inlägg.. Stay posted!

EstellesPerspektiv

18 augusti 2019| Okategoriserade

Jag är tillbaka, -igen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Hej gullisar❣️ En riktig velis är jag. Å ena sidan vill jag inget hellre än att blogga. Fota, skriva texter och snacka med er. Å andra sidan är jag rätt opepp på att lägga all den tid som krävs på att ha en bra blogg rullandes. Men när jag funderar fram och tillbaka landar jag ändå alltid i att -det klart jag ska blogga!

Så nu tänkte jag försöka bli bättre på det, -igen. Kul va?

Nåväl. Det är bara mitten av augusti (ISH) men känns som hösten redan kommit. Det gör faktiskt inte mig så mycket. Jag gillar den här årstiden, när mörkret smyger sig på och man kan tända ljus och krypa upp i soffan med en kopp té. Gillar även kylan. Luften blir så frisk! Den här hösten är även lite speciell.. Det händer grejer i livet! På flera olika plan. Ni ska såklart få veta. Men det tar vi i nästa inlägg! I kommande inlägg. Jag får nog dela upp allt lite!

EstellesPerspektiv

19 juni 2019| Okategoriserade

Vegansk sparris-tarte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with m3 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with m3 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with m3 preset

Ni är mååånga som frågat efter receptet på den underbara veganska sparris-tarten jag gjort vid flera tillfällen.. Den är superenkel att göra och får verkligen smaklökarna att jubla!

Tyvärr (!) är det inte jag som är hjärnan bakom detta dunderrecept utan Gustav (@jävligtgott). Klicka HÄR för att komma till receptet på Gustavs blogg :)

Bilderna ovan är från när jag och min sambo gjorde sparris-tarten i påskas. Bjöd även på denna på valborg. Har gått hem hos alla som fått smaka!

EstellesPerspektiv

17 juni 2019| Okategoriserade

Sommarfin i håret

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset

I måndags var jag hos Michaela (@StyledByMikkan) och fixade barret! Vi ljusade upp håret med massa slingor och klippte till mina toppar. Enligt Michaela var mitt hår inte alls slitet, kändes superskönt! Jag har verkligen försökt vara duktig med värmeskydd och vårdande produkter.

Känner mig supernöjd, som vanligt! Skönt med lite slingor och liv i håret nu inför sommaren :)

EstellesPerspektiv