1 juni 2020|Okategoriserade

Svar på kommentar

B7DB4D27-E555-4C0A-B8C5-704B1500948B

Jag har fått ett gäng frågor om varför vi väljer att inte visa Albas ansikte. Tänkte att jag svarar på frågan i ett inlägg om ni är fler som undrar.

Svaret handlar kort och gott om integritet. Vi som är Albas föräldrar har det yttersta ansvaret över henne. Eftersom Alba är så pass liten kan hon ännu inte själv berätta om hon vill vara med på bild som sedan massa främlingar får ta del av. Inte ens när Alba blir så pass gammal att hon kan prata och förstå vad ”ta kort” är kommer hon förstå konsekvenserna av att dela och lägga upp bilder på internet. Det är en jättesvår fråga. En sida av mig vill lägga upp tusen bilder om dagen för att hon är den finaste som finns. För att jag är stolt som en tupp över henne. Vill att alla ska se vilken fantastisk liten bebis jag är mamma till. En annan sida av mig vill skydda henne med näbbar och klor. Värna om hennes integritet så långt det bara går!

Jag och Albas pappa har iaf landat i att vi väljer att inte exponera Albas ansikte på internet. Vi visar bara delar som man i framtiden ändå inte kommer kunna härleda till henne. Vem vet. Om några månader kanske vi har ändrat oss i frågan. Men det är på det här sättet vi känner nu.

Hur gör ni? Hur tänker ni kring att dela med er av bilder på era barn så främlingar kan se? Vill gärna höra :) Finns ju inget rätt eller fel här utan man gör ju det som känns bra.

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *