7 februari 2020|Okategoriserade

Ett slutdatum, snart är bebis här

4FCEAC08-9869-4D49-BE18-93D17D140A9A DFA5345D-3DBE-4B6E-A998-340D48FF2A56

Igår, torsdag var vi hos barnmorskan. Först hade vi en tid för ultraljud och sedan tid hos vår barnmorska (det är alltså inte vår barnmorska som gör ultraljudet).

Allt såg TOPPEN ut med bebis i magen. Hon som gjorde ultraljudet sa flera gånger att allt såg superfint ut. Mängden fostervatten. Moderkakans funktion, flödet i navelsträngen. Bebis hjärta slog fint. Ja, allt såg bra ut. Bebisens vikt är i underkant men fortfarande inom det normala, barnmorskan som gjorde ultraljudet sa att det är en nätt bebis. Vilket känns skönt.. Det klart att man blir lite orolig när man passerar BF och vet att bebis nu ligger och jäser. Man vill ju helst slippa krysta fram en jätte.. Hehe!

Väl hos vår barnmorska gick vi igenom hur en eventuell igångsättning går till. Vi har nu fått ett ”senaste datum”, har inte bebis kommit innan dess så blir vi igångsatta. Och det är snart! Det känns skönt att ha ett ”slutdatum”❣️

Vi kollade även mina värden och allt ser jättebra ut där också. Barnmorskan kunde även konstatera att bebisen nu är helt fixerad och huvudet går inte att flytta på.

Det var en fin upplevelse, både på ultraljudet och hos vår barnmorska. Så skönt att höra att allt ser så fint ut. Bebis mår bra, även jag. Vaknade upp imorse och kände ett sådant lugn. Jag litar fullt ut på att min kropp gör det den ska när den ska det.

Igår när jag kom hem från barnmorskan gjorde jag mig en kopp kaffe och satte mig i solen på vår uteplats. Smaskade på de goda veganska kärleksmumsen jag bakat<3

Annars då, status? De senaste två dagarna har mina sammandragningar gått från smärtfria till starka och värkande. Igårkväll hade jag regelbundna sammandragningar som jag behövde andas igenom. Blir som mensvärk i hela magen och ryggen när det kommer en sammandragning. Har hållt på så hela natten, så det har blivit många uppvak. Har dock lyckats somna om igen mellan sammandragningarna så det har varit skönt.

EstellesPerspektiv

2 kommentarer

  • Woooow!!!! SNAAART här! ❤️❤️

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *