3 februari 2020|Okategoriserade

Om att gå över tiden

52F13035-C11D-456B-ABEC-975CBD52DCD5

Måndag, ny vecka. Nya tag. Den här veckan måste väl ändå bebis komma? Vi vill träffa vår skatt NU, vi längtar så mycket❣️

Måste bara passa på att säga WOW och tack. Ni är så jäkla många som engagerar er i min graviditet och vår bebis. Peppar och stöttar! Mest via instagram. Blir varm i hjärtat!

Idag är det BF+5. Jag växlar mellan tre olika outfits, det är inte mycket som är bekvämt just nu.. Längtar till att kunna ha vanliga kläder igen!

Btw. Vill ni lära er något nytt? Jag har ju såklart läst en massa om att ”gå över tiden” de senaste dagarna. Och medicinskt så räknas det inte som man gått över tiden förrän efter vecka 42. MINDBLOWING jag vet. Och varför är det så då? Jo, två veckor plus/minus utgått från BF räknas som en normal längd på en graviditet. Skulle bebis tex födas i v 38 räknar man det ju inte som för tidigt född. Utan man säger att bebis då kommit två veckor innan BF. Samma gäller när BF passerats.

Det är först efter vecka 42 som man medicinskt gått över tiden. Det kallas då att bebisen är överburen. Om jag förstått det hela rätt har det mycket att göra med att det är svårt att veta exakt när bebis blev till. BF-datumet som sätts och räknas ut är ju aldrig 100% tillförlitligt.

Kul att lära sig nya saker! Jag hade ingen aning..

EstellesPerspektiv

6 kommentarer

 • Kära , fina, söta du! Eller ni! Vad glad jag blir för din skull. Tänkte på dig och ramlade in här.

  Stort grattis, du strålar!

  • Hej! Herregud, det var inte igår! Hoppas allt är fint med dig :) Tack snälla för dina fina ord:) Kram

 • Ut å gå i trappor eller ta en rask promenad, i den mån du kan. Och så kör ni färdknäppen ikväll.. Man kanske inte är jättesugen, gör det bara. jag var ute å promenerade snabbt och körde en snabbis senare. På kvällen/natten drog värkarna igång så det funkar!! Iaf för vissa. Värt att testa lycka till när det är dags!

  • Tack för dina tips 😀 Har precis varit ute på en promenix.. Får väl ta mig ut och gå i trappor sen också! Och kanske färdknäppa.. Haha! Håll tummarna för att det drar igång :)

  • Hur mycket gick du över tiden förresten? Om du nu gjorde det? :)

   • Haha ja allt är värt att testa! Jag gick över 4 dagar :-)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *