23 januari 2020|Okategoriserade

Mjuk vegansk kaka

D9BC863D-2E7F-44F7-9A27-C19D3D8D4DFC30BAE9A7-85A3-4EB1-811A-7CDCF59A0535

Jag nämnde ju härom dagen att jag testat ett nytt recept på en mjuk kaka. Lovade ju att langa upp receptet om det blev bra. Och OM det blev bra? Men snälla. Vem kan ens laga mat och baka som jag kan? Hehehe. Nämen helt ärligt så blir det ofta väldigt bra, om man nu får lov att vara så ärlig!

Du behöver:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker (jag körde 1/2 dl farinsocker och 1 dl vanligt strösocker)
  • 2-3 tsk kanel
  • 1 -2tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa flingsalt
  • 100 gram smält mjölkfritt margarin (jag kör på Carlshamns)
  • 1 dl växtbaserad grädde (hade ingen grädde hemma så körde på vegansk vanilj-soyghurt)
  • 1 dl havremjölk
  • 1/2 sirap (hade ingen vanlig sirap hemma så körde på maple syrup)
  • lingonsylt

Gör såhär:

  • sätt ugnen på 175 grader
  • ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. TIPS: skrynkla ihop bakplåtspappret till en boll och vik sedan ut det i brödformen så ligger det lättare kvar på plats
  • blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör ned smöret och resten av ingredienserna i bunken. Jag rörde ihop allt med en slickepott. Smeten skall EJ vispas.
  • Häll smeten i formen, klicka i lingonsylt och ställ sedan i nedre delen av ugnen i 45 min.

Receptet ovan är såklart helt veganskt!

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *