13 januari 2020|Okategoriserade

Graviduppdatering – vecka 37

551C21C5-DC4F-4790-AA53-5AC4B258E9D2

Antal avklarade veckor: i skrivande stund är jag i vecka 38. Det innebär att 37 fulla veckor är avklarade och därför tänkte jag sammanfatta den 37e graviditetsveckan nedan. Om bara ett par dagar går jag in i vecka 39. HERREGUD va nära det är nu. Lyckas inte vändningsförsöket blir det planerat snitt och då blir vi verkligen föräldrar SNART! Overkligt.

Bebisens utveckling: bebis är egentligen helt färdigutvecklad nu och tillväxten har saktat ned. Bebisen ligger nu mest och samlar på sig hull.. Skulle bebis komma nu skulle hen inte behöva ligga i kuvös utan det underhudsfett hen redan har räcker för att hålla kroppstemperaturen. Lungorna är även fullt utvecklade och bebis skulle nu klara av andningen på egen hand!

Hur jag mår: Förutom att jag har utomjordiskt ont i ryggen och bäckenet har nog vecka 37 varit en rätt bra vecka. Jag har känt mig relativt jämn i humöret (fram till att det visade sig att bebis vänt på sig!) och känt mig peppad på bebis ankomst.

Veckans sömn: jag vaknar inte lika många gånger per natt utan nu snittar jag ”bara” på 2-3 toalettbesök. Sover mer på dagarna gör jag dock! Brukar vakna när L åker till jobbet, då går jag upp och kissar och dricker vatten. Sen sover jag till typ 12.00. Då brukar jag gå upp och käka frukost. Sen sover jag ett par timmar till.

Veckans cravings: semlor.. Fytusan va gött!

Veckans träning: nada. Noll. Zero. Jag har så otroligt ont i ryggen så jag har varit glad de gånger jag orkat gå till bilen 30 m bort för att ta mig någonstans. Den korta promenaden på några hundra m till centrum gör jag inte ens längre eftersom jag får så ont.

Veckans tankar: under vecka 37 har jag ändå varit väldigt pepp på bebis ankomst och förlossningen. Påbörjade mitt förlossningsbrev, vi packade ned allt vi köpt till bb-väskan. Vi har fyllt på förrådet med blöjor osv. Har lite halvt börjar fatta att det ska flytta in en till människa här med oss, vår lilla människa. Men bara halvt, ändå fortfarande för overkligt för att ta in!

Veckans bästa vs. sämsta: lugnet före stormen.. Att jag ännu inte visste om att bebis vänt på sig. Det är väl både det bästa och det sämsta. Sämsta för hade jag fått reda på det tidigare hade vi då fått göra vändningsförsöket tidigare. Bästa för att jag sluppit oroa mig en hel vecka till.

Veckans mage: formen på magen är otroligt rolig. Ibland ligger bebisen nämligen på tvären, alltså horisontellt. Då blir magen sjukt bred och fötterna är ute i midjan på mig. De gånger bebisen ligger med huvudet under lungan, rumpan ned och fötterna rätt under revbenen så blir magen ganska tung och låg.

Övriga tankar: vår namnlista som varit så otroligt lång börjar nu äntligen kortas ned en aning. Nu har vi några olika alternativ vi båda gillar istället för en meterlång lista med namn. Det känns bra<3

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *