1 december 2019|Okategoriserade

Veganska saffranssnittar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Receptet dessa goda och lättgjorda saffranssnittar hittade jag hos Fridas Vegobak, klicka HÄR för att komma till hennes blogg.

Ingredienser:

0,5 gram saffran + 1 tsk citronsaft 

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 dl strösocker

1 msk ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

2 dl mandelmjöl

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

En nypa salt

Såhär gör du:

  1. Blanda saffran med pressad citron i ett glas och låt det stå och dra i minst 10 minuter
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Vispa mjölkfritt margarin, strösocker, ljus sirap och vaniljsocker vitt och poröst
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i margarinvispet
  5. Tillsätt till sist saffransblandningen och knåda ihop till en gul deg
  6. Kyl degen i minst 30 minuter i kylskåp
  7. Dela degen i delar och rulla ut till längder
  8. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med händerna
  9. Grädda längderna mitt i ugnen i cirka 15 minuter
  10. Strö över strösocker och dela längderna i snittar när de fortfarande är varma och låt dem sedan svalna helt på plåten.

Supergoda och enkla att baka❣️

EstellesPerspektiv

 

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *