8 november 2019|Okategoriserade

Graviduppdatering – vecka 27 + 28

9C2D55D2-4237-49D2-8062-E44066AF0730

Antal avklarade veckor: vecka 27 och 28 har passerat, jag är alltså i skrivande stund inne i vecka 29. Men denna uppdatering kommer som sagt att handla om vecka 27 och 28, slutet på andra trimestern. Som jag sagt så många gånger nu så går veckorna för fort, jag hinner inte riktigt med!

Bebisens utveckling: bebisen har under dessa veckor hunnit uppnå en längd på ca 37,6 cm och en vikt på strax över 1000 gram. Tänk att lille fisen nu väger mer än ett mjölkpaket! Bebisen kropp blir nu allt knubbigare då fett har börjat bildats under huden. Lungorna har blivit bättre förberedda på att andas och bebisens ögon är delvis öppna. Bebisen kan även blinka med dem. Enligt amerikanska undersökningar finns indikationer på att bebisen redan nu kan drömma. Lille fisen kanske drömmer om och undrar hur mamma och pappa ser ut? Hehe<3

Hur jag mår: som jag nämnde i den senaste graviduppdateringen är jag inne i en trött period. Jag har börjat inse att jag faktiskt närmar mig slutet av graviditeten och det kanske då inte är så konstigt att jag känner mig trött och att kroppens all energi nu går åt bebisen.

Veckans sömn: bebisen börjar bli så stor och stark nu att jag kan vakna av att hen sparkar. Speciellt när bebisen sparkar på urinblåsan.. Plus att jag vaknar varje gång jag ska vända på mig från ena sidan till den andra. Jag måste göra allt i slow-motion och känner liksom hur bebisen hela tyngd förflyttas i magen när jag vänder på mig. Så. Summakardemumma. Sömnen blir konstant avbruten, så den är inte tipptopp.

Veckans cravings: allt med saffran. Fytusan va gött! Försöker att hålla mig från att redan nu i november föräta mig på allt som har med julen att göra. Men det är svårt. JAG ÄLSKAR JULEN! Vill typ börja julpynta nu. Och leva på pepparkakor och lussebullar. Hehe! En annan craving är röda, krispiga äpplen. Har käkat flera om dagen!

Veckans träning: gravid-yogan fortsätter som vanligt varje onsdag och det är verkligen min guldstund i veckan. Men jag börjar verkligen verkligen sakna att träna crossfit och att få köra ett riktigt hårt pass! Svettas järnet och tro att hjärtat nästan ska hoppa ur bröstkorgen på en. Men, var sak har en tid. Först bebis. Sen, låta kroppen läka. Sen, bygga upp den igen!

Veckans tankar: hur kommer livet bli med en liten ny familjemedlem? Det är så stort så att det inte går att greppa. Alla jag träffar som har egna barn säger att den bästa tiden i livet väntar oss. Att livet aldrig kommer bli sig likt. Det är en sådan svindlande känsla. Så spännande allt är! Jag ser så mycket fram emot att få bli en liten familj tillsammans med min älskling.

Veckans bästa vs. sämsta: veckans sämsta är de starka sammandragningarna jag fick förra lördagen (läs tidigare blogginlägg om händelsen). Jag blev liksom inte rädd för smärtan i sig, det som var läskigt var att det var sån stark smärta alldeles för tidigt. Bebisen får gärna ligga kvar i magen några veckor till!
Veckans bästa är alla omtänksamma människor jag har runt mig, som peppar och stöttar. Och återigen Elin, WOW. Fina, snälla Elin som ställde upp så fint för mig<3

Veckans mage: den växer och växer. Tänk att den ska bli ännu större! Hur tusan ska det gå till? Naveln kommer säkert ”ploppa” om bara ett par veckor. Istället för att vara rund är den just nu som ett horisontellt streck.

Övriga tankar: jag gick på en guidad meditation förra veckan, direkt efter yogan, och var med om en sån häftig upplevelse. Jag tror jag kan ha ”träffat” vårt barn.. Ja men hur sjukt låter inte det? Vill ni läsa om den upplevelsen här i ett blogginlägg? Temat var att man skulle komma i kontakt med sitt inre barn. Och enligt yoga-instruktören brukar det bli en väldigt speciell upplevelse för de som är gravida i och med att man har två barn i sig. Sig själv och det barnet man bär. Och det blev en fin och mäktig upplevelse!

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *