22 oktober 2019|Okategoriserade

GRAVIDUPPDATERING – VECKA 25+26

AC022A37-4962-45DC-8321-D5A7873762EB B3E70D20-1396-4A64-87BC-F7DCB1AE1083

Antal avklarade veckor: i skrivande stund är jag i vecka 26 vilket innebär att 25 veckor är fullbordade. Jag går redan imorgon in i vecka 27.. Därför får det den här gången bli en gravid-uppdatering som innefattar både vecka 25 och 26.

Bebisens utveckling: i mina gravidappar (kikar i tre olika) står det att bebisen nu väger ca 760 gram och är ca 36 cm lång. Det känns så sjukt att tänka att ett litet liv med ett tickande hjärta och en kropp som nästan är 40 cm lång bor i min mage. Nä men om det inte är sjukt så säg?! Nåväl. Mer än 50 procent av bebisens energi går nu åt till hjärnan som är inne i en tillväxtspurt. Bebisens ögon är nu fullt utvecklade och hjärnan kan registrera olika stimuli såsom ljud och ljus. Det står även att man kan märka av att bebisen rör sig i takt till musik om man lyssnar på det.

Hur jag mår: jag har börjat komma in i en riktigt trött period. Känns som om jag går och gäspar mest hela tiden. Är trött även fast jag sover ordentligt! Jag var på läkarbesök hos min barnmorskemottagning förra veckan, min gravidklåda går inte över utan blir snarare värre. Jag har stora rivmärken på brösten. Det gör så ont så ont! Fick tabletter utskrivna, skall ta tre st om dagen. Tyvärr är nackdelen med dem att man blir väldigt trött och ”dåsig”. Man får tex inte köra bil när man tagit dem och det fungerar inte riktigt i min vardag. Jag började äta tabletterna i helgen som var och blev så trött att jag var tvungen att gå och lägga mig efter frukosten.. Nu ska jag få testa några andra tabletter, dock är de inte lika effektiva mot klådan. Det blir som att välja mellan pest eller kolera, klåda eller extrem trötthet.

Har någon av er haft gravidklåda? Har ni några superknep? Enligt min barnmorska är det ganska ovanligt med gravidklåda, man brukar isf få det i slutet av graviditeten. Jag hoppas hoppas det snart försvinner!

Veckans sömn: tycker att jag sover bra förutom den lilla detaljen gällande att jag vaknar av klådan. Men känns ändå som om jag får djupsömn för det mesta. Så det är skönt!

Veckans cravings: S A T S U M A S !!! Oj oj oj va många satsumas jag äter just nu. Och pepparkakor. Och dricker nyponsoppa! Vet inte om min kropp skriker efter c-vitamin? Och jul.. Haha!

Veckans träning: promenaderna har tyvärr minskat en aning, försöker gå så mycket som möjligt men har varit så otroligt trött så har prioriterat sömnen istället. Dock har jag ju börjat på gravidyoga.. Och oj va glad jag är över det!

Veckans tankar: jag vet att jag sagt att jag tycker tiden går alldeles för fort. Men nu är det nästan läskigt. Får lite panik över att jag inte hinner njuta ordentligt? Hade typ velat vara ledig på heltid så jag hade hunnit stanna upp varje dag och ta in att jag är gravid med vårt första barn.. Det är så stort! Det är så fint att vi får uppleva det här. Hade velat vara ledig med L och bara vara i nuet och ta in allt. Det är så mycket annat runt omkring hela tiden så vi hinner liksom inte riktigt stanna upp. Och det tycker jag är synd.

Veckans bästa vs. sämsta: veckans sämsta är gravidklådan och att jag får så svullna anklar om jag inte bär stödstrumpor. Veckans bästa är att jag valt världens finaste människa som pappa till mitt barn! Vilken jäkla vinstlott, både för mig och bebisen.

Veckans mage: alltså POFF har det sagt senaste veckan?! Igår när jag kom hem fåra jobbet sa älskling ”men oj va magen växt på bara en dag! Stå still,jag måste ta kort på dig”. När jag kollade mig i spegeln insåg jag att, -ja. Magen känns mycket större! Dessutom tycker jag den flyttats högre upp och blivit mer som en boll.

Övriga tankar: inatt drömde jag om bebisen. Det var ett tag sen sist, drömde mycket i början av graviditeten. Då drömde jag varje gång om att det blev en tjej. Inatt drömde jag återigen att det blev en tjej. En liten tjej som kunde stå upp bara en dag gammal. Och som vi kunde leka tittut med när hon var nyfödd.. Haha! Så märkliga drömmar man har ibland alltså!

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *