8 oktober 2019|Okategoriserade

Graviduppdatering – vecka 24

67FC44C1-7F37-4DE9-93BC-3E9770225980F9DADA58-284A-4593-AACE-C6CFF7FF277A

Antal avklarade veckor:  vi är i vecka 24 vilket innebär att 23 veckor är fullbordade och den 24e veckan av graviditeten är påbörjad, snart fullbordad den med faktiskt. Jag har varit lite seg med uppdateringen.

Bebisens utveckling: i gravidappen jag har står det att bebisen i vecka 24 nu väger lite mer än ett halvt kil0, ungefär 600-700 gram. Bebisen är ca 30 cm lång.. Tänk, som en linjal! Bebisens lungor utvecklas och förbereder sig för de första andetagen. Bebisen vet vad som är upp och ned och dess kropp har börjat producera vita blodkroppar som är till för att hjälpa bebisen bekämpa infektioner.

Hur jag mår: den här veckan har varit en jäkla kompott av känslor! Jag har känt ordentligt med lyckorpirr och samtidigt blivit irriterad helt utan anledning. Jag och älskling pratade förra veckan om hur otroligt jämt mitt humör ändå varit, att jag känslomässigt varit som jag brukar. Tji fick vi! Under den här veckan jag har upplevt ungefär alla känslor som går?!

Förutom lite humörsvängningar har jag haft molnande värk i magen igen. Har märkt att värken kommer i samband med stress. Det kan räcka med att jag halvstressar till tåget så börjar det krampa i magen. Sen har jag även fått tillbaka min fruktansvärda graviditetsklåda.. FY! Hade problem med det i början av graviditeten, sen försvann det. Men denna vecka har det kommit tillbaka. Det kliar på smalbenen, brösten och magen. Blir tokig! Kliar så mycket att jag får rivsår..

Veckans sömn: den har varit helt okej. Har haft svårt att sova de kvällarna/nätterna jag haft värk i magen. Men annars sover jag faktiskt nog så bra man kan under en graviditet med toalettbesök osv.

Veckans cravings: inget speciellt tror jag. Choklad kanske! Men det är jag iofs alltid sugen på. Hehe!

Veckans träning: jag har fortsatt med promenader. Det har känts lagom. Snart börjar jag ju på gravidyoga!

Veckans tankar: jag har börjat bli lite nojig för att bebisen ska trassla in sig i navelsträngen.. Haha! Bebisen är så livlig och rör sig mycket så tänker att den dansar tango med navelsträngen. Såklart säkert inget att oroa sig för. Men ändå en tanke som dykt upp några gånger.

Veckans bästa vs. sämsta: veckans bästa är helt klart att jag reflekterat över att jag känner mig så lugn och cool inför att bli mamma. Vet att många oroar sig över hur man skall axla rollen men jag känner att allt kommer gå hur bra som helst, det finns inget som jag och älskling inte kommer lösa. Den känslan är SÅ skön. Jag vet att vi klarar allt tillsammans. Jag vet att jag klarar allt jag tar mig an, det har jag alltid gjort.

Veckans sämsta är graviditetsklådan som kommit tillbaka och att jag börjar känna mig lite tröttare igen.

Veckans mage: herregud va bebisen rört sig denna vecka! Har lyckats fånga flera sparkar på film.. Helt plötsligt ser man hur magen trycks ut. Så häftigt alltså!

Övriga tankar: tiden går så fort. Får lite panik av det. Vill kunna njuta mer av den. Nu hinner jag knappt blinka innan vi gått in i en ny vecka av graviditeten. Väljer att skriva det här för jag antar att de sista två veckorna av graviditeten kommer kännas som en evighet.. Haha!

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *