26 september 2019|Okategoriserade

Graviduppdatering – Vecka 23

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset

Det är torsdag och vi gick igår in i vecka 23. Helt ofattbart! Jag har egentligen ända sedan jag blev gravid velat fota magen varje vecka och göra tillhörande uppdatering. Jag hade tänkt göra små anteckningar i telefonen så att jag skulle minnas hur jag mådde psykiskt och fysiskt under varje vecka, men eftersom jag mådde så j*vla dåligt i början av graviditeten orkade jag inte göra något annat än försöka få i mig näring. Och fota magen var inte ens att tänka på. Tror jag tog första bilden i vecka 15.. En trist mobilbild tagen i en skitig badrumsspegel. Haha, inte som jag hade föreställt mig direkt!

Hur som. Nu när jag mår bra så har jag bestämt mig för att börja uppdatera för varje ny vecka vi går in i. Vad tror ni om det, är det något ni vill läsa? Framförallt gör jag det för min skull, så jag i framtiden kan gå tillbaka, läsa och minnas <3

Antal avklarade veckor:  igår gick vi som sagt in i vecka 23 vilket innebär att 22 veckor är fullbordade och vi har påbörjat den 23:e veckan av graviditeten.

Bebisens utveckling: i gravidappen jag har står det att bebisen i vecka 23 nu väger ungefär ett halvt kilo och är mellan 28- 30 cm lång. Under de kommande veckorna kommer bebisen gå igenom en stor tillväxtspurt. Håret på bebisens kropp mörknar och huden får pigment. Bebisen har nu REM-sömn och kan urskilja olika ljud både inifrån och utanför min kropp.

Hur jag mår: den här veckan har jag varit lite nedstämd. I lördags kände jag mig av någon konstig anledning ensam, som tur var förstod jag där och då att den känslan skulle försvinna och att den inte riktigt var befogad. Dagen efter vaknade jag upp och mådde bra igen så det var nog ett litet hormonspöke som hälsade på.

Annars har jag börjat märka stor skillnad på när jag äter.. Jag har svårt att äta vanliga portioner då jag blir så mätt så jag spricker. Det trycker åt alla håll och kanter, till och med på kissblåsan känns det som. Mina anklar och vader har även varit väldigt svullna så jag har försökt använda stödstrumpor så mycket som det går.

Veckans sömn: den har varit bra. Jag har drömt mycket! Jag vaknar ju som vanligt flera gånger om natten för att kissa men förutom det så sover jag bra vilket jag är tacksam över.

Veckans cravings: LÖSGODIS. Jag har alltid gillat lösgodis, men helt ärligt köper jag det inte särskilt ofta, kanske var 4-6 vecka, och då alltid en liten påse. Men den här veckan har jag köpt lösgodis vid två tillfällen! Dock fortfarande i mini-påsarna så det handlar ju inte om några mängder. Men har ändå märkt av att mitt sug efter lösgodis ökat!

Veckans träning: jag har gått promenader varje dag vilket har varit så skönt! Vädret har varit helt fantastiskt så jag har velat vara ute mest hela tiden. Har satt som mål att gå minst 10 000 steg om dagen. Om ett par veckor börjar jag i en gravidyoga-grupp.

Veckans tankar: lille skrutt-plutt. VEM ÄR DU?

Veckans bästa vs. sämsta: bästa är att det varit så fint höstväder med sol nästan varje dag, det har gjort mig glad. Veckans sämsta är helt klart min kollegas plötsliga bortgång. Så sorgligt så jag vet inte vad.

Veckans mage: både jag och älskling tycker att magen senaste veckan verkligen vuxit! Bebisen är väldigt aktiv och jag känner bebis flera gånger om dagen. SÅ mysigt, -och läskigt! Tänk att det rör sig en liten mini-person i min mage. Ja men hur sjukt är inte det på en skala?!

Jag börjar även känna mig lite otymplig och kan inte sitta eller ligga som jag brukar. Antar att det kommer bli värre. MYCKET värre.. Hehe!

Övriga tankar: när är det dags att köpa barnvagn och spjälsäng? Jag vill ju fixa och dona men inte låta något stå och damma.. Ni som har barn. När började ni köpa på er bebis-relaterade saker?

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *