20 augusti 2019|Okategoriserade

Vegansk pannbiff med klyftpotatis och brunsås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset

Har ska ni ett riktigt gött middagstips, -veganskt såklart. Enkelt som attan att göra! Innan du drar igång med biffarna så gör du iordning klyftpotatisen och låter dem stå i ugnen på typ 175-200 grader.

BIFFARNA

  • Anammas formbara färs
  • En halv gul lök, finhackad
  • En skvätt japansk soja
  • Flingsalt + peppar
  • Jag brukar köra i lite sambal oelek ocskå för att det är gött.. Hoppa det om du inte gillar hetta!

Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar. OBS! Anammas formbara färs går ej att tina i micron. Så ta fram färsen någon timme innan. Jag steker sedan biffarna i rikligt med mjölkfritt margarin. När biffarna fått fin färg är det dags för:

BRUNSÅSEN

  • Häll i rikligt med Oatlys matlagningsgrädde i stekpannan där biffarna ligger
  • Tillsätt en grönsaksbuljongtärning..
  • och en skvätt japansk soja
  • Eventuellt lite peppar.. Smaka av!

Medan såsen puttrar tillsammans med biffarna så att de tar smak av varandra så tar du fram en stor gul lök och skär den i ringar. Ta fram en ny stekpanna och lägg i en rejäl klick med mjölkfritt margarin, stek sedan löken tills den fått färg och nästan blivit karamelliserad. Servera biffarna och löken med klyftpotatis eller potatismos, sallad och lingonsylt. MUMS!

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *