19 april 2019|Okategoriserade

Vegansk tryffelpasta

Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with g3 preset

La upp en bild min instastory härom kvällen när jag lagade vegansk tryffelpasta.. Och jösses så min inkorg exploderade av meddelanden! Ni var väldigt många som undrade över receptet, så jag tänkte att det var lika bra att langa upp det här.

Du behöver:

  • Champinjoner av valfri sort
  • Pasta (typ all pasta som inte är färsk är vegansk. Den färska brukar innehålla ägg)
  • Havregrädde, Oatlys iMat-grädde
  • 2-3 st charlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Lite chili
  • Tryffelolja
  • 1/2 grönsaksbuljong-tärning
  • Litelite socker
  • Salt och peppar
  • Växtbaserat smör att steka i (jag körde på Carlshamns smör för bakning)

Hur du gör:

Skölj och hacka champinjonerna, stek dem i växtbaserat smör. Salta och peppra. Finhacka charlottenlöken och vänd ned den i stekpannan när champimjonerna fått lite färg. Pressa ned vitlöksklyftan. Lägg i den halva buljongtärningen. Tillsätt chilin. Häll i grädden, jag höftar alltid och kör på tills det känns bra. Men eftersom jag älskar sås blir det ibland orimligt mycket.. However. Sänk värmen på plattan och låt allt puttra ihop och götta till sig.

Mot slutet innan det är dags att vända ned pastan så tillsätter du tryffelolja. Jag höftar i olika mycket från gång till gång. Smaka av och känn efter. Tillsätt pyttelite socker.

Samtidigt som du gör ovan steg så låter du pastan stå och koka. Glöm ej att salta vattnet ordentligt! Och låt för guds skull inte pastan bli överkokt, den skall vara al dente.

När pastan är klar häller du av vattnet och vänder över allt i stekpannan. Rör ihop och ät! Superenkelt och jäkligt gott :)

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *