6 februari 2019|Okategoriserade

Vegansk sataytofu

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Fick det här smaskiga receptet av en kollega, sen har jag gjort om det lite.. Hand upp alla som gillar wok och satay?!

Till själva woken behöver du:

  • 300 gram fast naturell tofu + 1 msk japansk soja
  • ett broccolihuvud (visst kan man köra på fryst broccoli men färsk är så mycket godare!)
  • en röd paprika (jag kör på spetspaprika men vanlig går också bra)
  • sockerärtor
  • 5-6 stänger salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • två pkt risnudlar (jag köper de från Santa Maria)
  • panko-ströbröd (att vända tofun i)
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • lite flingsalt

Till själva sataysåsen behöver du:

  • 0,5 dl crunchy jordnötssmör
  • 0,5 dl hett vatten
  • 0,5 dl sweetchili-sås
  • 2 msk japansk soja
  • juicesaften från en l lime
  • 1 msk sesamolja

OBS! Jag kör dubbla satser av sataysåsen, alltså receptet x 2. Why? Pga sås är jäkligt gött!!!

Tillagningen:

  1. blanda ingredienserna till sataysåsen (jag kör som sagt dubbelt av receptet)
  2. tärna tofun. Marinera tofutärningarna i sojasås
  3. skölj och ansa grönsakerna. Skär broccolin i små buketter, paprikan i tärningar, sockerärtorna på snedden och salladslöken i strimlor. Pressa vitlöken i en vitlökspress
  4. koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt sedan stå i kallt vatten i kastrullen
  5. hetta upp olja i en wokpanna. Woka broccoli, paprika, sockerärtor och det mesta av salladslöken ett par minuter. Tillsätt mer olja om det behövs. Ha riktigt hett så grönsakerna wokas och inte kokas. Tillsätt vitlöken mot slutet
  6. vänd ned de avrunna risnudlarna tillsammans med sataysåsen i wokpannan
  7. rulla tofutärningarna i en blandning av panko-ströbröd, salt och gurkmeja. Stek sedan tofun fräsig/krispig i olja i en stekpanna. Lägg sedan tofun ovanpå woken tillsammans med resten av salladslöken

Om man vill kan man även grov-hacka jordnötter att toppa woken med samt pressa över färsk lime. ENJOY!

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *