13 januari 2019|Okategoriserade

Boktips

Processed with VSCO with m3 preset

Söndag. Passar bra med ett boktips då va? Jag köpte Nadia Murads bok ”Den sista flickan” i samband med att hon tillsammans med Denis Mukwege vann Nobels fredspris. Syftet med varför just Nadia och Denis vann priset var för att uppmärksamma kvinnors utsatta situation runt om i världen och det sexuella våld kvinnor blir utsatta för.

”Den sista flickan” är en sann berättelse som handlar om den tid då Nadia blev kidnappad och tillfångatagen som sexslav av IS. Hennes bröder och mor blev brutalt mördade. En mycket gripande bok. Ilska, frustration och sorg är bara några av de känslor som jag upplevde när jag läste boken.

Relativt ofta får jag frågan varför jag väljer att läsa så ”tunga” böcker. Jag har ett enkelt svar på det. Såhär ser världen ut. Det samhälle och den samhällsstruktur vi lever i. Man kan välja att blunda och leva i sin bubbla där de hemskheter som händer världen över aldrig når en. Eller så väljer man att hålla sig upplyst om hur världen ser ut så att man från den plats i livet man själv befinner sig på, kan upplysa vidare och försöka se till så att samhället och samhällsstrukturen ändrar sig till ett läge där ALLA människor är lika mycket värda.

För mig är det enkelt att välja det sistnämnda. Att se och lyssna på de som varit och är utsatta.

EstellesPerspektiv

1 kommentar

  • ❤️

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *