30 december 2018|Okategoriserade

Veganska frukostfrallor

Processed with VSCO with m5 preset Processed with VSCO with m5 preset

Ni är många som via min story på Instagram önskat recept på dessa frallor som jag vid flera tillfällen bakat.. De är verkligen superenkla att göra!

Du behöver:

  • 1/2 pkt färsk kronjäst (25 gram)
  • Ljus sirap, jag höftar alltid men ca 1-2 matskedar
  • Flingsalt, ca 1-2 tsk
  • Vetemjöl, ca 10-11 dl
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)

Förberedelse under kvällen: blanda ut jästen i 1 dl av det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet och den växtbaserade drycken när jästen är upplöst. Häll sedan i sirapen och flingsaltet. Rör om. Tillsätt sedan mjölet, pö om pö och rör ihop snabbt med en slev. Använd ej maskin. Degen skall vara relativt kladdig så ha inte i för mycket mjöl.. Man får känna av lite. När du fått ihop till en jämn och fin smet pudrar du på lite mjöl på toppen och täcker med plastfolie. Ställ sedan in i kylskåpet över natten.

Under morgonen dagen efter:  sätt ugnen på 225 grader. Klä ett ungsgaller med bakplåtspapper. Mjöla din köksbänk eller bakbord. Häll ut degen på den mjölade ytan. Eftersom degen är relativt kladdig får man hjälpa till med att skrapa ur degen ur bunken. Nu kommer det viktiga: KNÅDA INTE DEGEN. Platta enbart ut den till en rektangel, ca 2 cm hög. Dela sedan degen i tolv bitar och lägg dem på bakplåtspappret. Pudra lite mjöl över bitarna och sedan valfria frön. Jag har använt både sesamfrön och vallmofrön. Skjuts in i mitten av ugnen i ungefär 15 min. Absolut godast att äta färska!

NJUT<3

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *