30 december 2018|Okategoriserade

”Varför i hela friden blir man provocerad över..”

Processed with VSCO with b1 preset

2018 börjar lida mot sitt slut.. Det känns så galet att ännu ett år gått. Det här året har mest handlat om personlig utveckling för min del. Ju äldre jag blir desto mindre orkar jag vara andra till lags. Jag är jag. Jag gör så gott jag kan och jag vill alla levande varelser väl. Jag tackar inte ja till saker jag inte vill. Jag säger vad jag tycker och bryr mig mindre om jag råkat vara ”obekväm”. Jag vet att jag på mitt konto på instagram kan vara ”provocerande” med mina texter om klimatfrågor, feminism, politikfakta, djurrättsfrågor och anti-rasism. Men: jag. orkar. inte. bry. mig (!!!). Eller för att vara korrekt. Bry mig är väl egentligen det jag om något gör, just därför orkar och vågar jag vara obekväm. Det jag inte orkar bry mig om är lättkränkta, oerhört priviligierade människor som inte vill eller kan se sin egna del av den samhällsstruktur vi lever i.

Om någon finner mina tankar och idéer om en frisk och välmående planet att leva på där ALLA har samma rättigheter som provocerande, så tänker jag att man får rannsaka sig själv. Varför i hela friden blir man provocerad över åsikten om att kvinnor ska ha samma lön som män för lika arbete? Varför i hela friden blir man provocerad över åsikten om att människor som flytt krig ska ha rätten till ett liv i fred och trygghet? Varför i hela friden blir man provocerad över åsikten om att ha ihjäl djur för att behaga ens smaklökar inte bara är en egoistisk handling utan även ett riktigt dåligt val för vårt klimat..

2019 hoppas jag blir året då fler fattar att ALLA vinner på ett jämställt samhälle.

2019 hoppas jag blir året då fler sträcker ut en hand och hjälper utsatta människor.

2019 hoppas jag blir året då fler väljer bort lidande från sin tallrik, både för djuren och klimatets skull.

Jag hoppas även att 2019 blir året du tänker snälla tankar om dig själv, klappar snällt medhårs istället för mothårs. Året du ger dig tid för att läka gamla sår och året du gör saker som får dig att skratta och må bra<3 Jag hoppas också att du ger dig tiden och utrymmet till att våga rannsaka dig själv och ifrågasätta invanda tankemönster. Ta hand om dig, det är så väldigt mycket enklare att då även orka hjälpa andra❤️

GOTT NYTT ÅR🙏🏾

EstellesPerspektiv

1 kommentar

  • ❤️

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *