7 augusti 2018|Okategoriserade

Vegansk coleslaw

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAProcessed with VSCO with c1 preset

Ni har (via min instagram) efterfrågat receptet på min veganska coleslaw. Den är så rackarns god och fungerar till allt! På frukostmackan med tomater och flingsalt. I korvbrödet med vegansk chorizo, ketchup, senap och rostad lök. På sidan av till de flesta maträtter. Eller bara äta den som den är!

Du behöver: ekologiska morötter, ekologisk vitkål, en liten gul lök, vitlök, vegansk majonäs (jag använder den från ”VegMe”), iMat fraiche (från Oatly), salt och peppar.

Strimla vitkålen i smala fina strimlor. Riv morötterna i ett rivjärn. Hacka en halv gul lök i finfina, små bitar. Pressa vitlök. Blanda ned allt i en bunke. Tillsätt den veganska majonäsen och iMat fraiche. Jag måttar aldrig med mina ingredienser utan jag kör på och smakar av. Häll i flingsalt och lite peppar. Rör om och låt stå i kylskåpet en stund.

TIPS. Extra gott blir det om man hackar i små äppelbitar från rött äpple.. Mums! Blir perfekt röra till bakad potatis.

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *