5 augusti 2018|Okategoriserade

Veganska pannkakor

Processed with VSCO with g3 preset Processed with VSCO with g3 preset Processed with VSCO with g3 presetProcessed with VSCO with g3 preset

Igårkväll experimenterade jag fram ett nytt recept på veganska pannkakor.. Herregud så goda de blev! Kan inte förstå varför ”man” envisas med att ha i ägg och mjölk när pannkakorna blir minsta lika goda, om inte godare, helt veganska.

Du behöver: vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, olivolja, salt, kokosmjölk (på burk) och havremjölk.

Blanda 3 dl mjöl, 2 tsk vaniljsocker, och ca 1 tsk bakpulver och lite salt i en bunke. Tillsätt sedan 6 dl vätska (jag tog en hel burk kokosmjölk vilket var ca 4 dl och tog sedan ca 2 dl havremjölk). Vispa till en jämn smet. Tillsätt en skvätt olivolja. Rör om.

Låt smeten stå i kylskåpet en stund. Värm sedan en stekpanna (oftast behövs inget fett i stekpannan då smeten är fet av sig självt från kokosmjölken) och börja sedan stek!

Pannkakorna blev otroligt saftiga och goda!

EstellesPerspektiv

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *