20 augusti 2019| Okategoriserade

Vegansk pannbiff med klyftpotatis och brunsås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset

Har ska ni ett riktigt gött middagstips, -veganskt såklart. Enkelt som attan att göra! Innan du drar igång med biffarna så gör du iordning klyftpotatisen och låter dem stå i ugnen på typ 175-200 grader.

BIFFARNA

  • Anammas formbara färs
  • En halv gul lök, finhackad
  • En skvätt japansk soja
  • Flingsalt + peppar
  • Jag brukar köra i lite sambal oelek ocskå för att det är gött.. Hoppa det om du inte gillar hetta!

Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar. OBS! Anammas formbara färs går ej att tina i micron. Så ta fram färsen någon timme innan. Jag steker sedan biffarna i rikligt med mjölkfritt margarin. När biffarna fått fin färg är det dags för:

BRUNSÅSEN

  • Häll i rikligt med Oatlys matlagningsgrädde i stekpannan där biffarna ligger
  • Tillsätt en grönsaksbuljongtärning..
  • och en skvätt japansk soja
  • Eventuellt lite peppar.. Smaka av!

Medan såsen puttrar tillsammans med biffarna så att de tar smak av varandra så tar du fram en stor gul lök och skär den i ringar. Ta fram en ny stekpanna och lägg i en rejäl klick med mjölkfritt margarin, stek sedan löken tills den fått färg och nästan blivit karamelliserad. Servera biffarna och löken med klyftpotatis eller potatismos, sallad och lingonsylt. MUMS!

EstellesPerspektiv

19 augusti 2019| Okategoriserade

Vi ska gifta oss!

Processed with VSCO with f2 preset

Jag tror att de allra flesta som följer min blogg, även följer mig på instagram. Så det här med att mitt livs kärlek friade på vår 7års-dag är kanske ingen nyhet för er? Det har ni ju redan fått se på instagram. Däremot har jag ju inte berättat hur det gick till, och det tänkte jag göra nu!

Vi har som tradition att på vår årsdag checka in på hotell eller SPA, det gjorde vi även i år. Vi hade bokat in oss på Haymarket. Jag åkte direkt från jobbet till Haymarket och i hotellobbyn mötte L upp mig med en stooor och hög bukett röda rosor. Vi åkte upp till vårt hotellrum och på sängen låg en smyckesask.. L trodde att han lyckats lura mig och få mig att tro att det var hotellet som lämnat en present.. Jag förstod dock att det var L som på något sätt fått upp smyckesasken på rummet. Hehe! Jag förstod att det var något till mig, men jag trodde ALDRIG att det skulle ligga förlovningsringar där i.. Dels var asken större än en traditionell ask för ringar och sen trodde jag faktiskt inte att han skulle fria förrän någon gång i framtiden.

Jag kommer inte berätta om allt i detalj, för jag vill hålla detta minne privat för oss och våra familjer och nära vänner. Men det hela slutade som ni kanske förstår i att L friade och vi båda grät så mycket att vi fick huvudvärk.. Det blev en väldigt speciell kväll som jag alltid alltid kommer minnas!

Förstår fortfarande inte att jag ska få gifta mig med min favoritperson i hela universum? Det är overkligt!

Ni är många som frågat om NÄR bröllopet kommer bli av, vart vi kommer gifta oss, om vi kommer ha ett stort eller litet bröllop.. Vad planen är kommer ni få läsa om i ytterligare ett inlägg.. Stay posted!

EstellesPerspektiv

18 augusti 2019| Okategoriserade

Jag är tillbaka, -igen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Hej gullisar❣️ En riktig velis är jag. Å ena sidan vill jag inget hellre än att blogga. Fota, skriva texter och snacka med er. Å andra sidan är jag rätt opepp på att lägga all den tid som krävs på att ha en bra blogg rullandes. Men när jag funderar fram och tillbaka landar jag ändå alltid i att -det klart jag ska blogga!

Så nu tänkte jag försöka bli bättre på det, -igen. Kul va?

Nåväl. Det är bara mitten av augusti (ISH) men känns som hösten redan kommit. Det gör faktiskt inte mig så mycket. Jag gillar den här årstiden, när mörkret smyger sig på och man kan tända ljus och krypa upp i soffan med en kopp té. Gillar även kylan. Luften blir så frisk! Den här hösten är även lite speciell.. Det händer grejer i livet! På flera olika plan. Ni ska såklart få veta. Men det tar vi i nästa inlägg! I kommande inlägg. Jag får nog dela upp allt lite!

EstellesPerspektiv

19 juni 2019| Okategoriserade

Vegansk sparris-tarte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with m3 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with m3 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with m3 preset

Ni är mååånga som frågat efter receptet på den underbara veganska sparris-tarten jag gjort vid flera tillfällen.. Den är superenkel att göra och får verkligen smaklökarna att jubla!

Tyvärr (!) är det inte jag som är hjärnan bakom detta dunderrecept utan Gustav (@jävligtgott). Klicka HÄR för att komma till receptet på Gustavs blogg :)

Bilderna ovan är från när jag och min sambo gjorde sparris-tarten i påskas. Bjöd även på denna på valborg. Har gått hem hos alla som fått smaka!

EstellesPerspektiv

17 juni 2019| Okategoriserade

Sommarfin i håret

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset

I måndags var jag hos Michaela (@StyledByMikkan) och fixade barret! Vi ljusade upp håret med massa slingor och klippte till mina toppar. Enligt Michaela var mitt hår inte alls slitet, kändes superskönt! Jag har verkligen försökt vara duktig med värmeskydd och vårdande produkter.

Känner mig supernöjd, som vanligt! Skönt med lite slingor och liv i håret nu inför sommaren :)

EstellesPerspektiv

3 juni 2019| Okategoriserade

Juni och liljekonvalj

Processed with VSCO with t1 preset Processed with VSCO with t1 preset

Juni. Det är officiellt sommar, hur mycket har vi inte längtat? Vår båt är äntligen sjösatt och ligger på sin plats. Vi hoppas på många varma sommardagar på havet!

EstellesPerspektiv

24 maj 2019| Okategoriserade

Födelsedagsbarn

Processed with VSCO with t1 preset

För er som inte vet så fyller jag år i början av maj. Detta blir mitt sista år som 20-någonting.. Nästa år tar jag mig an 30 och det känns riktigt gött!

Porslinet ni ser ovan fick jag av mina föräldrar.. ÄLSKAR den senapsgula färgen! Något annat jag fick mycket av i födelsedagspresent var växter, vackra snittblommor och kryddväxter till vår uteplats. Underbart!

EstellesPerspektiv

4 maj 2019| Okategoriserade

Maj är här

Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with m3 preset

Månaderna går.. Det är liksom MAJ nu! Sommaren är inom räckhåll. Hur mycket har vi inte längtat?

Med våren börjar också grillsäsongen. Igår var vi hos några vänner, de hade gjort goda sojaspätt och så grillade de massa grönsaker. MUMS! Till efterrätt fick vi kaffe och hembakta veganska bullar med vanilj- och äpplefyllning. Dunderfredag!

EstellesPerspektiv

19 april 2019| Okategoriserade

Vegansk tryffelpasta

Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with m3 preset Processed with VSCO with g3 preset

La upp en bild min instastory härom kvällen när jag lagade vegansk tryffelpasta.. Och jösses så min inkorg exploderade av meddelanden! Ni var väldigt många som undrade över receptet, så jag tänkte att det var lika bra att langa upp det här.

Du behöver:

  • Champinjoner av valfri sort
  • Pasta (typ all pasta som inte är färsk är vegansk. Den färska brukar innehålla ägg)
  • Havregrädde, Oatlys iMat-grädde
  • 2-3 st charlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Lite chili
  • Tryffelolja
  • 1/2 grönsaksbuljong-tärning
  • Litelite socker
  • Salt och peppar
  • Växtbaserat smör att steka i (jag körde på Carlshamns smör för bakning)

Hur du gör:

Skölj och hacka champinjonerna, stek dem i växtbaserat smör. Salta och peppra. Finhacka charlottenlöken och vänd ned den i stekpannan när champimjonerna fått lite färg. Pressa ned vitlöksklyftan. Lägg i den halva buljongtärningen. Tillsätt chilin. Häll i grädden, jag höftar alltid och kör på tills det känns bra. Men eftersom jag älskar sås blir det ibland orimligt mycket.. However. Sänk värmen på plattan och låt allt puttra ihop och götta till sig.

Mot slutet innan det är dags att vända ned pastan så tillsätter du tryffelolja. Jag höftar i olika mycket från gång till gång. Smaka av och känn efter. Tillsätt pyttelite socker.

Samtidigt som du gör ovan steg så låter du pastan stå och koka. Glöm ej att salta vattnet ordentligt! Och låt för guds skull inte pastan bli överkokt, den skall vara al dente.

När pastan är klar häller du av vattnet och vänder över allt i stekpannan. Rör ihop och ät! Superenkelt och jäkligt gott :)

EstellesPerspektiv

8 februari 2019| Okategoriserade

Svenska Nyheter

Processed with VSCO with g3 preset

Såhär har vår fredagskväll sett ut. Vegan-sushi, Talang och Svenska Nyheter med Jesper Rönndahl. Har ni sett det? Alltså det är SÅ kul och SÅ spot on! Går att se alla avsnitt på SVTplay :) Varning för skrattattacker deluxe!

EstellesPerspektiv