25 januari 2018|Okategoriserade, Skönhet

Frilansande hår-&makeup artister inom bröllop. Vem & vart?

Jag vill dedikera detta inlägg till er som går i bröllopstankar. Eller för er som bara vill drömma er bort i er bröllopsfantasi.

Vart & när ska man börja leta efter en hår & makeup artist till sin bröllopsdag?

Min erfarenhet under dessa 6 åren som jag har jobbat som frilansare är att man gärna får vara ute i minst 1 år i förväg. Min sommar är nästan helt fullbokad detta året 2018 & i januari/februari så dimpade de sista bokningarna in.

Ju mer framförhållning desto bättre. Det kanske låter skrämmande att boka någon som du inte känner, så lång tid i förväg. Men jag tror nog att man märker rätt snabbt om det känns seriöst eller inte. Mitt mål är att alltid försöka svara på alla mail & frågor inom 3 dygn. Det första mailet är viktigast & där försöker jag ha en svarsfrekvens inom samma dygn. Samt att jag alltid vill känna mig tillgänglig vart som helst. Föredrar man messenger framför mailen så är det också helt okej!

Jädrans var säljig jag blev, haha !!!!

Så, vart hittar man en frilansande muah (makeup & hårstylist)?

Hemsidor, webbplatser & forum som man kan lägga ut en förfrågan på:

www.brollopstorget.se

www.minmakeupartist.se

www.brollopsguiden.se

Fråga alltid din bröllopsfotograf, eller ägarna för lokalen som du bokade. De har alltid bra kontakter & vi frilansare samarbetar oftast med andra aktörer inom samma bransch.

Det bästa tipset är annars: googla fram en förfrågan+orten ! Så enkelt som så. De flesta har egna hemsidor där man kan se bilder & hitta sociala medier.

Tips för att få till en bra bröllopskonsultation kommer i nästa inlägg :)

Ha det bäst <3

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *