20 januari 2018| Okategoriserade, Resa

Vietnam

Detta är min berättelse om resan tillbaka till mitt ursprung.

Oj, vart ska jag börja? Jag är ju adopterad från Vietnam & kom till Sverige när jag var 2 månader gammal. Jag vet inte vilka mina biologiska föräldrar är än idag och det kommer nog förbli en oskriven historia. Jag vet ingenting om mina biologiska föräldrar. Troligtvis är hon, min biologiska mamma runt 65-års ålder & han, min biologiska pappa några år yngre. Det finns många känslor som har tagit sina vändor i mina tankar. De är fortfarande osäkra & veliga.

Men wow vad det kändes härligt att åka tillbaka till Vietnam! Jag var där när jag var 4 år gammal när vi adopterade min lillebror, Jonas. Vilket land, vilken miljö. Alla människor var som små Elin:ar & Jonas:ar. Ibland märker jag väldigt tydligt att mitt kroppsspråk är otroligt ”asiatiskt”. Jag sitter alltid på huk, i väntar eller i vilans stund. Jag sitter aldrig upprätt på en stol, jag har alltid en fot uppe på sittdynan eller så sitter jag i skräddarställning, för att jag aldrig når ner till golvet! Nu vet jag varför. För att jag hade varit van vid alla dessa små plastmöbler som finns överallt på alla gatukök i Vietnam!

Den mest magkänsliga stunden. Inte bara för att jag blev magsjuk… Men jag hade så mycket nervositet & fjärilar i magen för att försöka hitta sjukhuset som jag föddes på. Vi hade endast ett visitkort från 1990 att utgå ifrån. Men adressen stämde inte & vi höll på att ge upp. Tredje adressen gillt så fick vi hjälp av ett vänligt par som slängde in oss i en taxi & angav en adress på vietnamesiska. Vi förstod ingenting förrän vi kom fram.

Där var det, sjukhuset. Där var det! Sjukhuset som jag föddes på!

Vi följde efter några gravida kvinnor så att vi kunde hitta till rätt avdelning. Jag fick det sedan bekräftat när jag visade upp mina adoptionspapper att allt stämde. Ja, då fälldes en tår eller två. Det kändes såååååå bra att få det bekräftat, som en sten, lättade från mitt hjärtat som legat där i över 27 år.

16 januari 2018| Business, Okategoriserade

Sådär 2 veckor in på det nya året 2018

Hej på er! Xin Chao som jag skulle sagt om jag faktiskt kunde vietnamesiska.

Mitt år 2018 fick en rivstart. Men först & främst tänkte jag summera allt från förra året. Jag vet att man borde göra det innan det nya året börjar. Men har liksom inte hunnit smälta allt förrän nu! Så here we go…

Hela 2017 har varit ett väldigt händelserikt år för mig. Det har innefattat allt ifrån en flytt till Stockholm, min första panikångestattack, 3 flyttar inom stan, en praktikplats, tog examen, fick ett nytt jobb, gjort mitt livs största resa och en flytt tillbaka till Göteborg igen. Rörigt men händelserikt för att sammanfatta förra året med två ord. Det här året ska bli mer stabilt. Ett vardagsjobb, ett frilans, en pojkvän att umgås med varje dag med igen, en stad & ett underbart liv att leva!

Jag idag, Becki kom upp till Göteborg när jag hade 3 lediga dagar innan jag börjad min nya tjänst som produktionsledare på ICA Reklam. BOOM!!

26 oktober 2016| Okategoriserade

Junkyard FW15

 

Gjorde hår och smink på dessa godingar. Hur vackra varelser!?
Foto av: Sebastian Thomsen
Styling: Kim Andersson
Hår/smink: av mig, avenuemodeller.se & elinhang.com

seb-5071

Maaan, those eyes poppin..!

seb-4985seb-4932

 

Sen bara älskar jag hans näsring, two thumbs up!

seb-4892

14 mars 2016| Okategoriserade

Vi & dem

Idag blir det inga bilder & inte heller något värst jättepositivt inlägg för den delen. Välj att tolka det fritt.

 

Ibland finns det ett vi.

Ibland finns det ett dem.

Det måste få finnas ett vi & dem.

Människan är individualismen.

Må det så få vara.

Det finns inte en Gud, det finns tro

Må det så få vara.

8 mars 2016| Blogg, Nöje, Vardag

på franska rivieran

En gång i maj

Bild&edit av Johan Stjernéus, ass av Andreas Lindbäck

Modell, Johanna Thuresson

MUAH, jag då, såklart !

Det var en fantastisk fotoresa i 4 dagar i maj 2015. En blandning mellan lyx med långa jobbdagar. Goda middagar i Frankrike och Monaco, plåtningar i fantastiska miljöer som inte finns någon annanstans än på rivieran.

Gotta Love It..


image
image

1 mars 2016| Okategoriserade, Vardag

after ski

Något som eventklassen (vi på event15) håller i en gång i månaden är ett Yrgomingel. Där två av Yrgo’s skolor i Göteborg är inbjudna. Den här månaden gick det i sportlovsandan & vad är inte mer lämpligt än en After Ski-fest?!

image

21 februari 2016| Blogg

Tavelvägg

Tavelväggen kom upp idag. Tog si sådär 1 år & 3 månader. Bättre sent än aldrig. Sedan ska det upp, ytterligare en tavla, längst ner till vänster. Visst ser det smått asymmetriskt ut? Störande eller mysigt provocerande?

De fyra, mindre bilderna är från Desenio.se
Processed with VSCOcam with t1 preset Processed with VSCOcam with p5 preset